Innhenting av manglende legitimasjon

Det er ikke bare i nyetablering av kundeforholdet dette er lovpålagt, men også i løpende kundeforhold der dette mangler må vi innhente pass. Dette betyr at enten må kunden komme til et av våre kontor for å scanne passet, eller en bekreftet kopi sendes oss på sikker kommunikasjon innlogget i nettbank (se lenger ned på siden).

Hvilken type legitimasjon må forevises?

Legitimasjon
Vi behøver oppdatert legitimasjon fra mange av våre kunder. Selv om man har vært kunde hos oss i mange år, eller akkurat har startet et kundeforhold med oss er det viktig at man er legitimert riktig. Alle banker er nå lovpålagt å ha oppdatert legitimasjon på sine kunder for at man rett og slett skal være sikker på at «du er du».
Vi anbefaler at alle kunder legitimerer seg med gyldig pass. Har man ikke pass kan man legitimere seg med annen gyldig legitimasjon som f.eks førerkort. (BankID krever pass).

BankID
For å kunne ha BankID er det krav om at man må legitimere seg med gyldig pass. BankID er din signatur i form av en elektronisk ID og det stilles derfor strengere krav til legitimasjonskontroll.

Sende pass digitalt:
Du kan sende bekreftet kopi av passet ditt på sikker kommunikasjon til oss. Dette gjør du enklest i nettbank, logg inn og velg «kontakt oss». Klikk på de 3 strekene oppe til høyre, og velg «Ny melding». Så laster du opp kopien av passet og sender inn. Dette er helt trygt.
Husk at kopi av passet må være bekreftet av offentlig instans: bank, post, kommune osv.

SMS fra Surnadal Sparebank
De kundene hos oss som har BankID men mangler pass, mottar en SMS om dette.

Kontakt oss

Vennligst fyll ut navn
Vennligst legg igjen en beskjed
Vennligst skriv inn et gyldig telefonnummer
Vennligst skriv inn et gyldig e-postadresse